Bizi Takip Edin!
Dil Seçimi:
21.02.2022

Üniversiteli gençlerimizin istihdam edilebilirliklerinin artırılması, iş ve staj imkânlarına erişimde fırsat eşitliği sağlanması ve tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda düzenlenen Yetenek Her Yerde Bölgesel Kariyer Fuarları, 2 Mart’ta Samsun’da gerçekleştirilecek ilk fuar ile başlıyor.

2019’da 8 bölgede düzenlenen; 2020 yılında COVID-19 salgını sebebiyle 4 bölgede gerçekleştirildikten sonra ara verilmek zorunda kalınan Fuarlar bu yıl 11 bölgede ve ek olarak ilk kez Ankara’da düzenlenecek. Yüz binlerce gencin işverenlerle buluşturulmasına ve istihdam olanaklarından faydalandırılmasına aracılık etmenin yanında nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duyan her ölçekti işverenlerin de gençlerle doğrudan buluşmasını sağlayacak.

Fuarlar; 11’i ev sahibi olmak üzere toplam 151 üniversitemizin iş birliği; meslek odaları, binlerce kamu ve özel sektör kurum/kuruluşunun ve genç istihdamında en büyük paya sahip olan KOBİ’lerimizin katılımı ile gerçekleşecek.

Sırasıyla Samsun, Trabzon, Erzurum, Elazığ, Gaziantep, Adana, Kayseri, Isparta, İzmir, Tekirdağ ve Bolu’da devam edecek Fuarların finali Ankara’da olacak.

İşveren ile öğrenci arasındaki fiziki ve psikolojik mesafeyi ortadan kaldıran Fuarlar ile gençlerin, işverenlerle birebir temas kurmasına fırsat sağlanırken; fuarlarda düzenlenecek iş ve staj mülakatları, örnek olay çalışmaları, bilgilendirme toplantıları ve atölye çalışmaları ile iş hayatına yönelik deneyimler kazanmaları da destekleniyor. Bu imkânları yakalamak için gençlerin sadece çevrim içi platform Yetenek Kapısı üzerinden işverenlerce açılan yüzlerce etkinlikten bölümlerine ve ilgi alanlarına uygun olanlara başvurmaları gerekiyor.

Fuarlar üniversiteli gençlere sağladığı imkânların yanı sıra hem kamu kurumlarının hem de özel sektör kuruluşlarının yetenekli insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasına da katkı sağlıyor.

Tüm Süreçler Çevrim İçi Yetenek Kapısı Platformu Üzerinden Kolaylıkla Yürütülüyor

Fuarlara katılım sağlamak isteyen gençler, tüm süreçleri Yetenek Kapısı üzerinden takip edebildiği gibi hem Fuara katılım kayıtlarını hem de Fuar kapsamında planlanan tüm iş-staj mülakatları ve özel etkinlik başvurularını sistem üzerinden gerçekleştiriyor. Bu nedenle gençlerin kendilerini en doğru şekilde ifade etmelerine olanak sağlayan Platformdaki profillerini eksiksiz olarak doldurmaya özen göstermeleri önem taşıyor.

Kurum ve kuruluşlar, başvuran gençlerin profillerini inceleyerek onları Yetenek Kapısı üzerinden paylaştıkları iş/staj mülakatlarına ve çeşitli etkinliklere davet ediyor.

“Yetenekli Gençlerimizin Kendi İdeallerini Gerçekleştirebildiği Bir Gelecek İnşa Ediyoruz”

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, ülkemizin 2023 ve 2053 hedeflerine ulaşmasında kilit rol oynayan gençlerin eğitimden profesyonel hayata geçişlerini desteklemenin ve onları fırsat eşitliği temelinde istihdam imkânları ile buluşturmanın son derece önemli olduğunu kaydetti.

Başkan Atay sözlerini “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi olarak bu noktadan hareketle pek çok proje ve aracı hayata geçirdik. Bunlardan biri ve aslında ilk hayata geçirdiğimiz proje de Yetenek Her Yerde Bölgesel Kariyer Fuarları. Gençlerimiz kendilerine güveniyor ve aldıkları eğitimlere, beceri ve yeteneklerine en uygun geleceğe erişmek için planlar yapıyorlar. Biz de ülkemizin kalkınma vizyonu ve hedefleri doğrultusunda en değerli varlığımız olan gençlerimizin bu planlarına ulaşabilmeleri için fırsatlar sağlamak ve her birine birer yetenek olduklarını hissettirmek gayretindeyiz.

Kendilerini, yeteneklerini keşfetsinler ve beceriye dönüştürebilsinler. Sonra da bu beceriler doğrultusunda hak ettikleri bir alanda iş sahibi olsunlar. Amacımız bu. Yetenekli gençlerimizin fırsat bulduğu, kendi ideallerini gerçekleştirebildiği bir gelecek inşa ediyoruz. Çocuklarımıza fırsat sağlamamız gerektiğine inanıyoruz. Bunun için de yurdumuzun her bölgesinde gerçekleştirdiğimiz kariyer fuarlarıyla gençlerimize, reel sektör beklentilerini doğrudan işverenlerden öğrenme ve kendilerine istihdam olanağı sağlayacak her ölçekteki kurum ve kuruluşu yakından tanıma fırsatı sunuyoruz.” diyerek sürdürdü.

Kamu ve Özel Sektörün Nitelikli İnsan Kaynağına Erişimini Destekliyoruz

İşverenlerin ve özellikle ekonomimizin bel kemiği KOBİ'lerin nitelikli insan kaynağına erişmelerine, gençler arasındaki bilinirliklerinin artırılmasına ve ihtiyaç duydukları yeteneklere ulaşabilmelerine katkı sunduklarını kaydeden Salim Atay, “İçinde bulunduğumuz süreçte ülkemizin üretimi ve ihracatı önemli oranda artıyor, ciddi bir atılım mevcut, dolayısıyla istihdamın artması da beklenen bir durum. Biz, bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Yetenek Her Yerde Bölgesel Kariyer Fuarları ile işverenlerimizin ihtiyaç duyduğu insan kaynağı ile doğrudan buluşmasına aracılık ediyor, böylece üretimdeki artışın sürdürülebilirliğini destekliyoruz. Hem gençlerimize hem de işverenlerimize sağladığımız bu desteği vermeye devam edeceğiz.” dedi.

“Gençlerimize sunduğumuz imkânlardan bir diğeri ise 2 yıldır başarıyla sürdürdüğümüz Staj Seferbirliği Programı. Program’ın kapsamını bu yıl ülkemizin istihdam politikaları doğrultusunda genişletip adını da Ulusal Staj Programı olarak değiştirdik.” diyen Başkan Atay, 2022 başvurularının açıldığını ve Bölgesel Kariyer Fuarları’nın bu süreçteki önemini de hatırlattı. Tüm kamu kurumlarının kısa dönemli staj olanaklarını yalnızca Ulusal Staj Programı üzerinden sunduğunu, gençlerin Bölgesel Kariyer Fuarları esnasında bu kurumlar ile bir araya gelerek staj imkânları ve staja kabul kriterleri gibi pek çok konuda doğrudan bilgi alıp birebir temas kurabileceklerini vurguladı.

Tüm Haberler
Diğer Haberler