Bizi Takip Edin!
Dil Seçimi:
13.04.2023

Gençlerimizin istihdam edilebilirliklerini desteklemek amacıyla, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından üç yıldır başarı ile sürdürülen, kamu kaynaklarının fırsat eşitliği, liyakat ilkelerine uygun olarak ve şeffaf bir şekilde sunulduğu Ulusal Staj Programı’nın, 2023 yılı stajyer havuzu işverenlerimizin erişimine açılmıştır.

Bu yıl başvuru sayısı 400 bini aşan Ulusal Staj Programı; hem yükseköğretimdeki her bir gencimizin staj ihtiyacını karşılayacak kapsam ve niteliğe ulaşmış hem de kamu kurumlarımızın ihtiyaç duyduğu yeteneklere erişimini kolaylaştırmıştır.

Gençlerimizin iş hayatını henüz öğrenciyken deneyimleyerek becerilerini yetkinliğe dönüştürmelerini hedefleyen Program ile 2023 yılında; 150 bini kamu kurumlarında 150 bini özel sektörde olmak üzere 300 binden fazla gence staj imkânı sunulması hedeflenmektedir. Ayrıca, kamu kurumları Ulusal Staj Program stajyerlerine asgari ücret ödeyecektir. Program kapsamında staj yapacak her bir genç, başta “İş Sağlığı ve Güvenliği” ile “Depreme Hazırlık” olmak üzere, sertifikalı uyum, gelişim ve iletişim eğitimleri alacaktır.

YENİLİKÇİ, ŞEFFAF VE OBJEKTİF DEĞERLEME

Program’a başvuru yapan her bir üniversite öğrencisinin liseden lisans son sınıfa kadar gerçekleştirdikleri uzun dönemli çalışmalar ve sergiledikleri performans yenilikçi, bilimsel ve objektif bir yöntemle değerlenmiştir.

Öğrenciler liseden üniversite son sınıfa kadar gerçekleştirdikleri uzun dönemli çalışmalar ve sergiledikleri performans esas alınarak yenilikçi, liyakate uygun, objektif yöntemler ile değerlenmiş ve her biri için “Akademik/Mesleki”, “Sanatsal/Sosyal” ve “Sportif” alanlardaki yeterlilik puanları hesaplanarak “Aday Profillerine” eklenmiştir.

Adayların profili; işverenlerin erişim sağlayabileceği “stajyer havuzu”na kimlik ve iletişim bilgileri gizlenerek aktarılmıştır. Böylece işverenler, ihtiyaç duyduğu nitelikteki adaylara, kişisel bilgilerini görmeden, yetkinliklerine dayanan değerleme puanlarına göre teklif göndermektedir. Stajyer havuzu 2023 yılı sonuna kadar staj teklifleri için erişime açık olacaktır.

DEPREMDEN ETKİLENEN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN SEFERBİRİZ

Geleceğimizin teminatı gençlerimizin mesleki gelişimlerini desteklerken, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremden etkilenen öğrencilerimizin de acılarını hafifletmek için bu yıl Program’da yeni düzenlemeler yapılmıştır. Ulusal Staj Programı’na deprem bölgesindeki üniversitelerden başvuruda bulunmuş veya ikameti deprem bölgesinde bulunan 75 binden fazla gencimize, kamu kurumlarının öncelikli staj imkânı sunması sağlanacaktır.

GENÇLERİMİZDEN PROGRAM’A YOĞUN İLGİ

Stajın sadece teknik alanlarda sağlanan bir olanak olduğu anlayışını değiştiren Ulusal Staj Programı’na, gençlerimizin muazzam ilgisi Program’ın büyük bir ihtiyaca cevap verdiğini göstermektedir. 204 üniversitemizin 561 farklı bölümünden yapılan başvuru, mühendislik gibi alanların dışında sosyal bilimler öğrencilerinin de yoğun ilgi gösterdiğini ortaya koymuştur.

Ülkemizde öğrenim gören ön lisans ve lisans öğrencileri ile yurt dışında lisans ve lisansüstü eğitimine devam eden Türk vatandaşı ve mavi kart sahibi öğrencilerine açık olan Ulusal Staj Programı’na bu yıl 407.319 başvuru yapılmıştır.

Ülkemizin 81 ilinin yanı sıra 31 ülkedeki 136 farklı üniversitede eğitimine devam eden öğrencilerimiz, ülkemizdeki staj olanaklarından yararlanmak için adım atmıştır. Yoğun ilgi gören Program’a İtalya, Almanya, Fransa, Azerbaycan, İngiltere, Hollanda, Rusya gibi ülkelerden de katılım gerçekleşmiştir.

BAŞVURU DETAYLARI

Başvuru yapan öğrenciler, staj tekliflerini Kariyer Kapısı Platformu’ndan (kariyerkapisi.cbiko.gov.tr) takip edip süreci yürütebilecek; gelişmeleri ise Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve Ulusal Staj Programı resmi Twitter, LinkedIn, Instagram, Facebook hesapları (@tccbiko - @ulusalstajprg) ile kurumsal web siteleri (cbiko.gov.tr - kariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden takip edebileceklerdir.

Program’a başvuran tüm gençlerimize başarılı bir staj dönemi geçirmelerini dileriz.

Tüm Haberler
Diğer Haberler