Bizi Takip Edin!
Dil Seçimi:
11.09.2020

“Eğitim Her Yerde” sloganıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetine sunulan Uzaktan Eğitim Kapısı, halihazırda eğitim platformuna sahip kurumlarla yapılan iş birliğiyle her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bu kapsamda, platforma ilk eğitim içeriği paylaşımı Milli Eğitim Bakanlığından geldi.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Okul Tabanlı Afet Yönetimi" ve "Müze Eğitimi" başlıklı eğitimler Uzaktan Eğitim Kapısı'nda tanımlı 129 kamu kurum ve kuruluşunun kullanımına açılmıştır. Eğitimler, her kesimden çalışana hitap edecek önemli bilgiler ve konuların uzmanları için de hatırlatıcı özellikler içermektedir. "Okul Tabanlı Afet Yönetimi" eğitimi 64 üniteden oluşmakta ve 2 saat 25 dakika sürmekte olup, "Müze Eğitimi" ise 25 üniteden oluşmakta ve 1 saat 12 dakika sürmektedir.

Okul Tabanlı Afet Yönetimi

Eğitimde, tüm kamu çalışanlarının hem iş hem de günlük hayatında bilmesi önem arz eden afet ve acil durum kavramları ile çeşitleri açıklanmaktadır. Ayrıca, kişilerin yaşadıkları bölgedeki doğal kaynaklı afet riskleri hakkında çıkarımda bulunabilmesi ve afet öncesi hazırlığın önemine yönelik kişilerin farkındalık kazanması hedeflenmektedir. Bu bağlamda eğitimde afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlere yönelik bilgiler, örnek video gösterimleri ile sunulmuştur. Bu bilgiler, çeşitli konularda ilk yardımın nasıl yapılacağına ilişkin olmakla birlikte, yalnızca afet sonrasında değil, çalışanlara iş ve günlük hayatlarında meydana gelebilecek kazalarda da yardımcı olabilecek bilgilerdir.

Müze Eğitimi

Temel olarak müze ve kültürel miras kavramlarına değinilen eğitimde, müze eğitimi süreçlerine yönelik uygulama becerisi kazanılması hedeflenmiştir. Bu bağlamda, her yaş grubu için eğitim aracı olan müzelerin eğitime ve bağlamsal öğrenmeye olan katkısına, müze eğitiminin önemine ve işlevine yönelik kısa bilgiler verilerek Türkiye ve dünyadan müze örnekleri sunulmaktadır. Müze Eğitimi ile medeniyetlerin beşiği olan ülkemizin kültürel miraslarının korunduğu ve sunulduğu müzelerimizin öneminin kamu çalışanları tarafından öğrenilmesi amaçlanmaktadır.

Birçok Kurum Eğitimler İçin Hazırlık Yapıyor

Uzaktan Eğitim Kapısı’nda Milli Eğitim Bakanlığı’na ek olarak, eğitim faaliyetlerini uzaktan yürüten diğer bakanlık ve kurumlarla işbirliği çalışmaları da devam etmektedir. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin hazırladığı eğitimlerin yanı sıra, diğer kamu kurumları tarafından hazırlanan eğitimlerin de Uzaktan Eğitim Kapısı’nda paylaşılmasıyla, kamuda mükerrer düzenlenen eğitimlerin teke indirilerek aynı platformdan tüm kurumların erişime açılması planlanmaktadır. Böylece kamu kurumlarının önemli bir harcama kalemi olan eğitim maliyetlerinde çok ciddi oranlarda tasarruf sağlanması ve kamu personelinin veriminin artırılması hedeflenmektedir.

Tüm Haberler
Diğer Haberler