Bizi Takip Edin!
Dil Seçimi:
02.08.2021

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesini hedefleyen Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı, birçok proje ve araç ile lise döneminden başlayıp üniversite mezuniyeti sonrasını kapsayan süreçte genç yeteneklere kariyer gelişimleri için destek sunmaktadır. Bu araçların arasında yer alan Danışman Bilgi Sistemi (DABİS) ile üniversite ve bölüm tercihi yapacak öğrencilere veriye dayalı karar verme imkânı tanınmaktadır.

Ofis tarafından ilk olarak 2020 yılında, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev alan psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerin kullanımına sunulan DABİS, bu yıl ilgili uzmanlardan alınan geribildirimlerle güncellenmiştir.

5-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında, YKS sonuçlarına göre üniversite ve bölüm tercihlerini yapacak gençler için kariyer danışmanlığı faaliyetlerini yürüten psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerin faydalanabileceği DABİS, yüzbinlerce öğrencimizin tercih sürecine büyük katkı sunacaktır.

“Senin Rehberin” DABİS

“Senin Rehberin” sloganı ile DABİS, üniversite seçimlerinde gençlerimize, üniversite mezunlarının iş gücü piyasası performanslarından yola çıkarak belirlenen 6 gösterge üzerinden karar alma imkânı sunmaktadır.

“İş bulma süresi”, “başlangıç ücreti”, “nitelik uyuşmazlığı”, “kamuda işe yerleşme oranı”, “çalışılan firma büyüklüğü dağılımı” ve “mezunların sektör bazında dağılımları” göstergeleri, gençlerimizin mezuniyet sonrası giriş yapacakları iş dünyasının şartlarını dikkate almalarını sağlamaktadır.

Yıl Boyunca Güncel Veri Desteği

Psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerin mesleki rehberlik ve tercih danışmanlığı adına yararlanabileceği bir kaynak olarak yıl boyunca kullanıma açık kalacak sistem, yeni verilerle de güncellenecektir. Sadece tercih döneminde değil, tüm yıl boyunca yararlanılabilecek DABİS, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminden itibaren liselerin rehberlik müfredatı içerisinde de yer alacaktır.

DABİS İnternet Sitesi Yenilenen Arayüzü ile Yayında

DABİS internet sitesi psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerden alınan geri bildirimlerle güncellenmiş ve arayüzü yenilenmiştir. Bunun yanı sıra sitenin anasayfası, adayların hem DABİS hem de Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından gençlere yönelik geliştirilen proje ve araçlara ilişkin daha fazla bilgiye erişmesini sağlamak üzere kaynaklar ile zenginleştirilmiştir.

Gençlerimizin, üniversite hayatlarının ilk gününden itibaren yararlanabilecekleri, öğrenciler ile işverenleri ve üniversitelerin kariyer merkezlerini buluşturan Yetenek Kapısı; Yetenek Kapısı’nın dijital eğitim platformu olarak kullanılan ve Kariyer Planlama Dersi videoları ile Söz Yetenekte programının canlı ve kayıt yayınlarına ulaşılabilen YTNK.TV; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin ses getiren bir diğer projesi Staj Seferbirliği Programı’na erişim sağlanan Kariyer Kapısı Platformu’na ilişkin bilgi ve bağlantılar, DABİS internet sitesi (dabis.cbiko.gov.tr) üzerinden kullanıcılarla paylaşılmaktadır.

Detaylı bilgi almak ve DABİS’ten yararlanmak isteyen gençlerimiz ve öğretmenlerimiz duyuruları Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve DABİS resmi Twitter, LinkedIn, Instagram ve Facebook hesapları (@tccbiko ve @dabisrehber) ve resmi internet sitesi cbiko.gov.tr'den takip edebilirler.

Tüm Haberler
Diğer Haberler