Bizi Takip Edin!
Dil Seçimi:
09.05.2020

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, hem üniversiteden bu yıl mezun olacak veya staja başlayacak öğrenciler için hem de yeni mezun yetenekleri kurumlarına kazandırmak isteyen firmalar için zorlu ve iyi yönetilmesi gereken Covid-19 tedbirleri sürecinde, üniversitelerin kariyer merkezlerine uzaktan eğitimleri ile destek olmaktadır.

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından, üniversite öğrenci ve mezunlarımızın nitelikli istihdamını desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Yetenek Kapısı” platformunun tanıtımı ile ilgili Türkiye ve KKTC’de bulunan üniversitelerin kariyer merkezlerine çevrimiçi eğitim verilmiştir. Kariyer merkezlerinin hizmet çeşidi ve kalitesinin arttırılması çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen çevrimiçi eğitim, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığınca geliştirilen ve bir süre önce tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetine sunduğu “Uzaktan Eğitim Kapısı” platformu aracılığıyla gerçekleştirilmiştir.

Uzaktan Eğitim Kapısı sistemi üzerinden çevrimiçi olarak düzenlenen eğitime, Türkiye ve KKTC’deki 192 üniversitenin bünyesinde faaliyet gösteren kariyer merkezlerinde görev yapan 349 yönetici ve uzman katılmıştır. Çevrimiçi ortamda verilen Yetenek Kapısı eğitimi, iki gün boyunca dört ayrı oturumda gerçekleştirilmiştir. Verilen eğitim ile üniversite öğrencisi ve mezunlarının kariyerlerine yön verebilmesinde etkin bir rolü olan kariyer merkezlerinin, Yetenek Kapısı sistemini daha etkin kullanarak hizmetlerini yaygınlaştırması hedeflenmiştir. Eğitimde, kariyer merkezleri çalışanlarına “Yetenek Kapısı” platformunun öğrenci/mezun, işveren ve üniversite girişleri ve kullanımları hakkında kapsamlı bilgi verilmiştir. Öğrenci ve mezunlar, Yetenek Kapısı’nda oluşturdukları profillerle yüzlerce farklı işveren tarafından ilan edilen iş ve staj fırsatları ile kariyerlerine ilk adımlarını atabilecek, üniversitelerinde gerçekleşecek olan kariyer fuarları ve etkinliklere de platform üzerinden başvurabilecektir. Yetenek Kapısı aracılığıyla öğrenci ve mezunlar, binlerce işverenin ilanına iş başvuruları yapabilecek ve aynı zamanda üniversite kariyer merkezlerinde istihdam edilen Kariyer Uzmanlarından doğrudan danışmanlık alabileceklerdir.

Ülkemizin geleceği olan gençlerin üzerinde önemli role sahip kariyer merkezlerinin tüm üniversitelerde kurulması ve etkin olarak çalışması, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi aracılığı ile izlenmektedir. Bu amaç doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, kurulduğu günden bu yana üniversitelerde kariyer merkezlerinin açılması ve verimli bir şekilde hizmet verebilmesi için çalışmalarını yürütmektedir. Bu bağlamda Eylül 2018’de sayıları 53 olan üniversite kariyer merkezlerinin sayısı bugün 191’e ulaşmıştır.

Uzaktan eğitimlerin yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından Kasım 2019’da üniversitelerimizin kariyer merkezlerine rehber olması amacıyla CBİKO tarafından “Üniversite Kariyer Merkezleri Kitabı” yayımlanmıştır. Kitapta üniversiteli gençlere sunulacak kariyer hizmetleri, tüm paydaşların rolleri, sorumlulukları ve katkıları anlatılmaktadır. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından sunulan bu hizmetler, tüm dünyada ve ülkemizde Covid-19 tedbirlerinin devam ettiği bugünlerde, üniversite kariyer merkezlerinde ihtiyaç duyulan boşluğu doldurmaya en güçlü aday olarak görünmektedir.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin çalışmalarıyla, öğrenci ve mezunlarımıza kariyer rehberliği ve danışmanlığı yapan, gençlerin iş gücü piyasasına uyumunu hızlandırarak istihdamlarını destekleyen üniversite kariyer merkezlerinin niteliklerinin yükseltilmesi hedeflenmektedir.

Tüm Haberler
Diğer Haberler