Bizi Takip Edin!
Dil Seçimi:
01.08.2022

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, ülkemiz beşeri sermayesini geliştirmeye ve insan kaynağı alanında vizyoner politikalar ortaya koymaya devam ederken, uluslararası iş birlikleri ile de ülkemizin bölgesel ve küresel liderliğine katkı sunmaktadır. Bu kapsamda Ofisin öneri ve girişimleri ile Türk Devletleri Teşkilatı iş birliği alanlarına insan kaynakları eklenmiştir.

İnsan kaynakları yönetimi alanında güncel uygulamalar, karşılaşılan zorluklar, çözüm önerileri ve iş birliği fırsatların ele alınması amacı ile 27-29 Temmuz 2022 tarihleri arasında İstanbul’da Türk Devletleri Teşkilatı üye ve gözlemci ülkelerinin üst düzey yetkililerin katılımı ile Türk Devletleri Teşkilatı 1. İnsan Kaynakları Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Türk Dünyasına İnsan Kaynakları Alanında Ortak Bir Vizyon Kazandırılacak

Cumhurbaşkanlığı İnsan kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Ofis Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ve Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Bagdad Amreyev‘in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başkanlığındaki Devlet İdarecilik Akademisi Rektörü, Azerbaycan Devlet İmtihan Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı, Kazakistan Cumhuriyeti Kamu Hizmeti İşleri Ajansı Başkanı, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığındaki Kamu Yönetimi Akademisi Rektörü, Kırgız Cumhuriyeti Kamu Hizmeti ve Yerel Yönetim İşleri Ajansı Başkanı, Kırgız Cumhuriyeti Devlet Başkanlığındaki Kamu Yönetimi Akademisi Rektörü, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığındaki Kamu Hizmetleri Ajansı Başkan Vekili, Özbekistan Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Akademisi Rektörü ve Macaristan Devlet Hizmet Üniversitesi Uluslararası Ofisi Başkanı katılım göstermiştir.

Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Yurt Dışı Türkler Başkanlığı (YTB), Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Maarif Vakfı’ndan temsilcilerin de katıldığı toplantıda ilk kez bir araya gelen taraflar, insan kaynakları yönetimi alanında Türk dünyasına ortak bir vizyon çizmek için istişarelerde bulunmuştur.

Toplantıda, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından geliştirilen ve kamuda yaygınlaştırılan insan kaynakları yönetimi çerçevesinde eğitim ve geliştirme, yetenek geliştirme, insan kaynakları uygulamalarını değerleme yöntemleri, bilgi teknolojileri ve dijital çözümler katılımcılar tarafından ilgiyle karşılanırken, iyi uygulamalar ve yenilikçi yaklaşımlar ele alınmıştır.

“Uluslararası İnsan Kaynakları Yüksek Lisans Programı”nda Burs Fırsatı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve İstanbul Teknik Üniversitesi ortaklığı ile çalışmaları yürütülen “Uluslararası İnsan Kaynakları Yüksek Lisans Programı” da toplantıda gündeme getirilmiştir. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Program kapsamında eğitim alacak öğrenciler için Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından burs fırsatları sunulacağını ilk kez toplantıda duyurmuştur.

İnsan Kaynakları Alanında da Daha Güçlü Bir Türk Dünyası

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Karma Ekonomik Komisyonu çalışmaları kapsamında Türk Cumhuriyetleri ile kamu çalışan eğitimi, yetenek yönetimi gibi insan kaynakları alanlarında iş birlikleri yürütmekte ve Türk Cumhuriyetleri ile ikili ilişkiler ve iş ortaklıkları geliştirmektedir. Bu ortaklıklar ile taraflar insan kaynakları uygulamaları hakkında bilgi ve deneyim alışverişinde bulunmakta ve beraber projeler yürütmektedir.

Türk Devletleri Teşkilatı ortak kültüre, dile ve hafızaya sahip olan kardeş devletler arasında iş birliğini ve koordinasyonu güçlendirici bir rol oynamaktadır. Ofisin girişimleri sonucunda Teşkilat'ın iş birliği alanlarına insan kaynakları başlığının eklenmesi ile bu alanda da daha güçlü ve aynı vizyona sahip bir Türk dünyasına katkı sunulmaktadır.

İnsan kaynakları alanında somut sonuçlar almak hedefi ile gerçekleştirilen toplantı sonucunda taraflar ortak fayda üretmek üzere; ortaklaşa uygulanabilecek ve gelecekteki iş birliğinin çerçevesini belirleyen bir mutabakat zaptı imzalanması, iş birliğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak tematik çalışma gruplarının oluşturulması, genç liderlere yönelik eğitim programının hazırlanması ve uygulanması, deneyim ve tecrübe paylaşımının güncel uygulamalarla birlikte devam etmesi konularında mutabık kalmışlardır.

Tüm Haberler
Diğer Haberler