Bizi Takip Edin!
Dil Seçimi:
15.08.2023

En büyük rekabet gücümüz olan genç insan kaynağımızın, eğitim döneminden başlayarak emekliliğe kadar profesyonel gelişimini içeren ve yetenek yönetimi modeli çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından geliştirilen; Kariyer Kapısı, Ulusal Staj Programı, Uzaktan Eğitim Kapısı, Danışman Bilgi Sistemi, Yetenek Kapısı ve YTNK TV gibi dijital araç ve hizmetlerin, başta kamu olmak üzere tüm iş dünyasında kabulü ve yaygın kullanımı sağlanmıştır.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından geliştirilen tüm bu araçlar ve hizmetler, dijital hizmet noktası e-insan’da birleştirilmiştir. Tek noktada birleştirilen hizmetlerin teknoloji odaklı, erişilebilirliği yüksek, fırsat eşitliği temelinde ve şeffaf bir şekilde sunulması ile bireylerin istihdam edilebilirliğinin artırılması ve gelişimlerinin desteklenmesi hedeflenmektedir.

Gençlerimiz, e-insan’da yer alan Kariyer Kapısı ile tüm kamudaki, Yetenek Kapısı ile de özel sektördeki iş ve staj imkânlarına doğrudan ulaşabilmektedir. Aynı zamanda, kamu personelimiz Uzaktan Eğitim Kapısı üzerinden, gençlerimiz de YTNK TV üzerinden kendilerini Türkiye Yüzyılı’na hazırlayacak eğitim içeriklerine ve dijital yayınlara ücretsiz bir şekilde ulaşabilmektedir.

Stratejik projelerimizde insan kaynağı kazanımına yön verecek hem kamuda hem özel sektördeki istihdam imkânlarını tüm vatandaşlarımıza fırsat eşitliği kapsamında ulaştırmaya devam edecek bütünleşik bir araç olan e-insan, sağladığı hizmetlerin kapsamı ve kullandığı teknoloji altyapısıyla, dünyada alanının en gelişmiş mobil platformudur. Bu doğrultuda, e-insan mobil uygulaması OECD Kamu İnovasyon Gözlemevi (OPSI) tarafından kamu yönetiminde önde gelen yenilikçi örnek proje olarak yayınlanmıştır.

e-insan’a entegre edilecek blockchain teknolojisi sayesinde vatandaşlarımızın hayatları boyunca kazanacağı yetkinlik ve başarıları koruma altına alınacaktır. Gelecekte farklı bir boyut kazandırılacak e-insan ile ülkemiz dünyanın önemli bir yetenek merkezine dönüştürülecek ve insan kaynağımızın uluslararası rekabet gücü de yüksek bir noktaya taşınacaktır. Aynı zamanda, insan kaynağımızın yurt içi ve yurt dışında mobilite imkânları geliştirilerek uluslararası akreditasyonunu sağlanmış olacaktır.

e-insan mobil uygulamasını indirmek için tıklayınız.

Tüm Haberler
Diğer Haberler