Bizi Takip Edin!
Dil Seçimi:

Kariyer Kapısı İşe Alım Platformu, kamu kurumlarındaki kariyer imkânlarının şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmasını sağlayan ve kamu kurumlarının başvurudan yerleştirmeye tüm işe alım süreçlerini yürüttükleri çevrim içi araçtır. 

Kariyer Kapısı İşe Alım Platformu’nda kamu kurumları görevde yükselme ve unvan değişikliği ile yurt dışına eğitim amacıyla gönderilecek personele ilişkin işlemleri de dâhil olmak üzere çeşitli iş ilanları açıp başvuru alma, değerleme ve yerleştirme gibi süreçleri yürütebilmekte ve adaylar bu süreçleri sistemde takip edebilmektedir. 

Kamu istihdamında şeffaflığı, fırsat eşitliğini, liyakati, verimliliği ve etkinliği desteklemek için geliştirilmiştir. Kamudaki tüm işe alım süreçlerinin e-Devlet ile entegre tek bir platformdan yürütülmesi ile adayların başvuruları ve kurumların başvuru kontrol süreçlerinin kolaylaştırılması, kamu kurumlarının iş yükünün hafifletilmesi ve insan kaynaklı hataların önüne geçilmesi amaçlanmıştır. 

Bağlı/ilgili/ilişkili kuruluşları dâhil olmak üzere tüm bakanlıklar, Başkanlıklar, yüksek yargı organları ve sistemi kullanmayı talep eden üniversite ve belediyeler işe alım süreçlerini Kariyer Kapısı üzerinden yürütmektedir. Bu kurumlar tarafından yayımlanan işe alım ilanlarına başvurmak isteyen tüm adaylar platforma erişebilmektedir. 

Kariyer Kapısı’ndaki iş ilanları ve Ulusal Staj Programı için tıklayınız.