Bizi Takip Edin!
Dil Seçimi:
09.10.2019

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ev sahipliğinde 8-9 Ekim 2019 tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde özel sektörün önde gelen holding ve şirketlerinin insan kaynakları yöneticileriyle tanışma ve istişare toplantıları düzenlendi.

Toplantıların ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Ofis’in bir yıl önce kurulduğunu anımsatarak, bir yıldır kuruluş çalışmalarını sürdürürken kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu makro verileri üretme yönünde ciddi mesafeler de kat ettiklerini belirtti.

“Bu Ülke İçin Katma Değer Üreten Herkes Çok Değerli”

Doç. Dr. Atay, bir yıl boyunca kamuya odaklandıklarını ve bu alanda belli verilere ulaştıklarını aktararak, şu ifadelere yer verdi:

"Bizim için bu ülkede katma değer üreten, iş yaşamında olan herkes çok değerli. Biz sadece kamuya değil aynı zamanda özel sektöre de veri sağlamak, kaynak sağlamak durumundayız. O bakımdan bugün ilk defa Türkiye'nin en büyük holdinglerinin insan kaynakları yöneticileri ile bir araya gelerek işe başladık. Daha sonra bir alt ölçekte yer alan şirketlerle devam ederek, en büyük holdinglerden en küçük işletmelere kadar insan kaynakları alanında emek veren yöneticilerin tamamını dinleyeceğiz, onlarla ortak bir akıl üretme yoluna gideceğiz. Kendi çalışmalarımızı anlatıyoruz. Onların bizden beklentilerini dinliyoruz. Böylece çalışan bütün kesimlerin ihtiyaçlarını analiz edeceğimiz ve onlara yönelik çözümler üreteceğimiz bir sürece doğru ilerliyoruz."

İstihdam Konusunda Çözümler Üretilecek

İlk gün davetli 28 katılımcının, ikinci gün ise 31 katılımcının yer aldığını dile getiren Atay, "Çok iyi katılımlı bir çalışma oldu. Herkese söz verildi ve herkes itinayla dinlendi. Arkadaşlarım ile gerekli notları aldık." şeklinde konuştu. İstihdam alanında köklü ve sürdürülebilir çözümler üretmeye odaklanmış bir birim olduklarını belirterek, "Toplantımızda istihdam konusu gündeme geldi. Holdingler, büyük oranda istihdam sağlayan kuruluşlar. Onların düşünce ve beklentileri ile çözüm önerilerini de aldık. Dolayısıyla istihdam bizim için önemli bir konu." değerlendirmesinde bulundu.

"Birlikte Projeler Yapacağız"

Katılımcılara toplantıların hangi sıklıkla ve hangi yöntemlerle olması gerektiğini sorduklarını aktaran Atay, "Bütün katılımcılar toplantıların devam etmesini istedi. Yöntem konusunda farklı önerileri var. Bu arkadaşlarımızın hepsinin kendi kurumlarında çok ciddi yükümlülükleri ve mesaileri var. Onların da mesailerini çok aksatmayacak şekilde ortak bir araç geliştirerek iletişimimizi devam ettireceğiz. Birlikte projeler yapacağız. Sadece kamuda değil, özel sektörle de projeler yapacağız. Bu projeleri vakti geldikçe paylaşacağız." bilgisini verdi.

“Yetenek Yönetimine Odaklanıyoruz”

Özel sektör insan kaynakları yöneticileri ile ortak akıl geliştirmeye yönelik ilk kez bir araya gelinen bu toplantılarda, gündem maddelerinin başında yetenek yönetimi geldi. Konuyla ilgili Doç. Dr. Atay: “Yetenek yönetimi ve istihdam alanında sürdürülebilir çözümlere odaklanan bir yapı olarak özel sektörün bu konudaki düşünce, beklenti ve önerilerini dinlemek bizim için çok kıymetli. İşi, işvereni ve çalışanları bir bütün olarak değerlendirerek, tüm kurumlarda işin ve çalışanların ihtiyaçlarını analiz ederek uygun çözümler üreteceğimiz bir sürece girdik.” görüşlerine yer verdi.

İnsan Kaynakları Yönetiminin Daha Etkin Hale Dönüştürülecek

İlk gününde Türkiye'nin önde gelen holdinglerinin üst düzey insan kaynakları yöneticilerinin, ikinci gününde ise herhangi bir holdinge bağlı olmayan şirketlerin insan kaynakları yöneticilerinin davet edildiği toplantılarda, devlet ile özel sektörün güçlerini birleştirerek Türkiye’de insan kaynakları yönetiminin daha etkin hale dönüştürülmesi yönünde fikir alışverişinde bulunularak toplantılar son buldu.

Tüm Haberler
Diğer Haberler